Sari la conţinut
Sari la Asistenţa IT la distanţa

ENGLISH ENGLISH Language | ROMÂNĂ Limba ROMÂNĂ

+ Măreşte textul - Micşorează textul

Caută Prima pagină  Contact

Parteneri Pontes
Asociaţia Nevăzătorilor din România, Filiala Cluj

Asociaţia Nevăzătorilor din România Filiala Cluj şi Asociaţia Pontes au semnat un protocol de parteneriat, prin care s-au angajat să lucreze împreună pentru a oferi suport, pe cât mai multe planuri, persoanelor cu dizabilităţi vizuale din judeţul Cluj şi nu numai. Astfel, cele două instituţii au organizat activităţi comune, în special cu ocazia ‚Zilei Bastonului Alb’, iar ANR a pus de asemenea la dispoziţia membrilor Pontes clubul său, care a fost inaugurat în luna februarie 2008 şi care constituie acum principalul nostru punct de lucru, fiind situat într-o zonă centrală şi foarte accesibilă persoanelor cu dizabilităţi vizuale. Clubul are în dotare calculatoare conectate la internet, o imprimantă Braille, un scaner foarte performant, precum şi diverse alte jocuri şi materiale adaptate pentru persoanele cu dizabilităţi vizuale. În cadrul clubului oferim servicii de scanare şi imprimare în alfabetul Braille, cursuri de limbi străine, precum şi diverse activităţi recreative, destinate în special tinerilor.

Începutul paginii


Liceul pentru Deficienţi de Vedere - Cluj-Napoca

Liceul pentru Deficienţi de Vedere din Cluj-Napoca a fost, încă de la înfiinţarea Pontes un partener constant, susţinând proiectele acesteia şi găzduind diverse activităţi organizate de asociaţie. La începutul anului 2008, am semnat un acord de parteneriat, în vederea organizării de acţiuni comune, în beneficiul elevilor liceului. Acţiunile, diverse şi constante, organizate în comun, în cadrul acestui parteneriat, au vizat în special activităţi de timp liber, excursii şi tabere, care au pus accentul pe dezvoltarea deprinderilor sociale, motrice, sportive şi artistice ale elevilor.

Începutul paginii


S.C. PR VISION - Cluj-Napoca

Agenţia de relaţii publice PR Vision şi Asociaţia Pontes au încheiat un contract de colaborare, în vederea organizării, de către PR VISION a campaniei sociale de strângere de fonduri „Ei nu Văd, Noi nu Putem Închide Ochii”, în perioada februarie-martie 2008. Campania, desfăşurată cu sprijinul presei clujene, s-a încheiat printr-un bal de caritate, care a avut drept invitat special trupa Taxi şi la care au participat reprezentanţi ai mediului de afaceri clujean.
Printre cei care ne-au oferit suport financiar în cadrul campaniei se numără: Banca Transilvania, Coratim Construct, Electrica Transilvania Nord, Ben&Ben, American Village, ElectricGroup, precum şi Primăria Cluj-Napoca şi Consiliul Judeţean Cluj.
Campania a avut drept obiectiv strângerea fondurilor necesare achiziţionării unui scaner performant, de mare viteză, cu ajutorul căruia nevăzătorii au acum acces la orice carte pe care şi-o doresc, precum şi a unui soft necesar scanării acestor cărţi. În urma campaniei, s-a strâns suma de 7200 euro, pe care Pontes a utilizat-o pentru achiziţionarea scanerului.
Mulţumim PR VISION pentru organizarea acestei campanii, precum şi tuturor sponsorilor şi colaboratorilor, în special Primăriei Cluj-Napoca şi Consiliului Judeţean Cluj, fără suportul cărora campania n-ar fi fost posibilă.

Începutul paginii


QSound SOFT

Campania "30 de Secunde pentru Bastonul Alb"
În perioada 2008-2009, în oraşul Cluj-Napoca, s-a desfăşurat o campanie media de informare a opiniei publice, cu privire la anumite particularităţi ale condiţiei de nevăzător. În cadrul acestei campanii, Radio InfoTrafic, "Radio-ul de pe strada ta", a difuzat în fiecare zi spoturi cu conţinut informativ-instructiv, menit să stimuleze integrarea socială a nevăzătorilor. În staţiile de autobuz, ştranduri, cinematografe, magazine, în toate locaţiile unde emite InfoTrafic, au fost difuzate, de 14 ori pe zi, spoturi realizate de Asociaţia Pontes, care îi ofereau ascultătorului descrierea a diverse contexte în care ar fi posibil să întâlnească persoane cu dizabilităţi vizuale, precum şi detalii cu privire la modul ‘normal’ în care ar trebui să interacţioneze cu acestea.

Începutul paginii


Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Pe data de 30 septembrie 2009 a avut loc lansarea secţiunii accesibilizate a Muzeului Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca, realizată în cadrul proiectului AFCN ‘Şanse egale în accesul la cultură’. Această accesibilizare este una reală, realizată în scopul accesului nevăzătorilor la cultură.
Asociaţia Pontes a fost partener consultant în această realizare importantă, prima din România de acest fel. Muzeul are acum o secţiune dedicată nevăzătorilor, unde pot fi intuite obiecte diferite din arealul rural, toate având etichete în Braille. De asemenea există la fiecare secţiune, precum ‘Ceramica’, ‘Lemnul’, informaţii tipărite în alfabetul Braille, desene in relief; au fost de asemenea realizate ghiduri audio în format MP3. Pe culoarele muzeului sunt marcaje tactile pentru ca nevăzătorii să găsească drumul către orice sală sau loc. Foarte important, a fost realizată şi o macheta a muzeului care poate fi accesată la intrare, machetă care permite o familiarizare cu întreaga clădire, anterior vizitei.

Începutul paginii


Centru Cultural Francez şi Cafeneaua La Port

„Cafeaua Nevăzută” şi „Cina Pe-ntuneric”
Centrul Cultural Francez Cluj, Asociaţia Pontes şi cafeneaua La Port, din Cluj au organizat în luna martie 2009 şi, respectiv, 2010 câte un eveniment-experiment prin care se modificau condiţiile de mediu pentru servirea cafelei sau a unei gustări, invitaţii având posibilitatea să-şi folosească toate simţurile cu excepţia văzului. Aceste evenimente şi-au propus să ofere un plus de conştientizare cu privire la dizabilitatea vizuală, un cadru informal pentru discuţii, şi întrebări, dar şi un parcurs de autocunoaştere pentru toţi cei prezenţi.

Începutul paginii


Site creat şi dezvoltat de Departamentul IT Pontes

   Valid HTML 4.01 Transitional   Valid CSS!    Level A conformance icon, W3C-WAI Web Content Accessibility Guidelines 1.0