Sari la conţinut

ENGLISH ENGLISH Language | ROMÂNĂ Limba ROMÂNĂ

+ Mărește textul - Micșorează textul

Caută Prima pagină  Contact

Oamenii de ştiinţă regenerează nervul optic


Nervul optic, conectează ochiul cu creierul oferind posibilitatea de a vedea. Oamenii de ştiinţă, consideră că au făcut un mare pas înainte prin efortul depus în repararea nervilor optici ne funcţionali. În jurnalul de neuroştiinţe aceştia afirmând faptul că chiar dacă nu au putut reda vederea, au obţinut de trei ori mai multă regenerare faţă de ceilalţi cercetători. Găsirea unei metode pentru regenerarea nervilor, ar oferi o posibilitate curativă pentru o gamă largă de afecţiuni; de la orbire, la paralizie.

Deteriorare permanentă
Orice leziune creată nervului tinde să fie permanentă; Aceasta deoarece celulele nervoase nu pot să se regenereze. unul din motivele pentru care regenerarea nervului optic nu poate avea loc este datorată proteinelor situate în stratul extern al nervului. Acestea în loc să intervină în reconstituirea leziunii, sunt programate să oprească creşterea. S-au găsit diverse modalităţi pentru a preveni acţiunea cicatrizantă a acestor proteine. Doctorul Larry benowitz şi colegii acestuia, au încercat o abordare prin două metode pentru a încerca stimularea regenerării. În prima etapă, ei au deteriorat cristalinul unor şobolani ce aveau nervul optic lezat. Deteriorând cristalinul, se stimulează un răspuns imunitar, celulele călătorind în ochi, eliberează factori de creştere în vederea reparării leziunilor. Aceasta cauzează fibrele nervoase să crească în nervul optic. Apoi, doctorul Benowitz a folosit o tehnică bazată pe terapia genetică încercând să amplifice creşterea nervului injectând un design genetic, prin care se opreşte acţiunea proteinelor ce sunt programate să oprească creşterea.
"Când combinăm aceste două tehnici -activarea programului de creştere în celulele nervoase şi prevenirea semnalului inhibitor- am obţinut o regenerare accentuată dramatică" afirmă doctorul Benowitz. Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă nu au reuşit să conecteze total fibrele nervoase retiniene cu cele cerebrale; doctorul Benowitz susţinând că există o problemă de monitorizare, fiind nevoie de păstrarea proiecţiilor corecte în conectarea fibrelor nervoase cu nervii creierului.

Cercetarea continuă
Acum, se planifică alte studii pentru a încerca întâmpinarea acestei probleme. Kevin Shakesheff, profesor de inginerie tisulară, susţine că oamenii de ştiinţă sunt la distanţe de ani în testarea acestor tehnici pe oameni. "Am făcut suficienţi paşi înainte pentru a arăta că putem rezolva această problemă. Ştiinţa este intrigantă. Însă pentru a putea desluşi întregul demers curativ, mai este nevoie de timp".

Autorul articolului este anonim
Traducere din limba engleză de Cristian Nica

Publicat de: Nelu Cîmpean în 23.02.2007 Vizualizări: 5650 secţiunea: Ştiinţa şi medicina ochiului


Comentarii:

ramon a spus în: 28.11.2015 la 10:33:31:
Și pana la urma care este proteina care regenerează nervul optic și unde se gaseste.


ramon a spus în: 28.11.2015 la 10:33:10:
Și pana la urma care este proteina care regenerează nervul optic și unde se gaseste.


Spune-ţi părerea:


Site creat din 2006 și dezvoltat până în 2024 de Departamentul IT Pontes